mid of jeni to yala -part 2 | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR

11 September 2011

// // Leave a Comment

mid of jeni to yala -part 2

pose mmg menguji kesabaran, ketahanan fizikal n mental and time dlm perjalanan ni sume ujian2 tu dirasa at da same time cket pun xde diskaun, mmg Allah bagi cash jgn harap leh pki cc... eh ape ni??? ok smbg cite last2 kami smpi gak kat stsn bs rantau pnjg dlm kul 12.

Besenye kalo xmusim raye kul 5-530 am da smpi kat cni, pastu kami cross border, part nk cop paspot so kat sungai golok mak aihhhh rmi tul org... beratur smpi kejalan raya... sabar... sabar huda.... officer imgresen cube bg best service sembang2 tp aku ni mmg larat sggh... tp bagi gak senyum paksa ikhlas ngan die... maapla ye :P

setel kami amik moto ketempat naik van kat sane pggl route 2, sbnrnye xtaula nk spell cmne tp dgr diorg sebut lagu tu la, route two ni cm van besar la muat dlm 10 org, akn bwk kite ke byk tempat antaranya kampungku yg tercinta n tempat2 lain gak. kami tukar duit kat area citu gak ade money changer, duit siam mahal cket la so rugi bile tukar, itu ari tukar rm800 dapat lebeh kurg 7880(exact amount xingat) baht je.
Sempat2 jugak kami beli lauk n manisan untuk berbuke... mcm2 mknn meriah tul. time tu sempatla beli otak2 kat sane tp lain abis ngan otak2 kat cni rase n btk mmg lain, nanti tgk gmbo k

n bermulela perjalanan yg memenatkan utk kesekian kalinye ke yala, dlm ni pun aku tertido gak... n aircond route 2 ni pun problem, adui kalo nk pk jahat kdg2 rase kami ni cm kene curse je... kalo pk baik itu sume ujian kecil dari Allah... ha pk cmnila... lai baik k :) bile nk masuk yala jalan jem aiii cm xcaye je kat kmpg aku jem.. n org ramai amattt yg bwk kete ramai yg bwk moto lai la ramaiiiii..... n setelah bersusah pyh n berpenat lelah, perut aku ni da xtau putar lagu ape haha... finally we arrived at 'soi ha' ni bahase siam dlm malay lorong limo... n smpi umah kaklah sambut ngan senyum manis n kesian... bile tgk jam haaa... kul 4 ptg... lewatnye smpiii... time ni mmg lembik abis 1 bdn...rase cm nk baring je smpi buke... tp xle cmtu, ati stil teringin nk jalan2 so bdn ikutla kate ati ni even tok rok (xlrt) hehe...

Cari Artikel