Omega Guard Shaklee, Minyak Ikan Terbaik Didunia | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR

14 January 2014

// // 14 comments

Omega Guard Shaklee, Minyak Ikan Terbaik Didunia

Assalamualaikum :)) Omega Guard Shaklee merupakan  minyak ikan paling tulen didunia. Ini kerana setiap kapsul Omega Guard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard  membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.


Setiap kapsul Omega Guard Shaklee mengandungi hanya asid lemak omega-3

   


                Omega Guard diekstrak daripada ikan air laut sejuk (ikan sardin, ikan bilis, ikan kembung dan ikan herring) diperairan negara Jepun. Ianya tidak diambil dari minyak hati ikan. Ketumpatan Omega Guard juga adalah 3x  ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan.



               Kaedah mengekstrak minyak ikan iaitu kaedah penyulingan tekanan tinggi, biasa digunakan oleh kebanyakan kilang masa kini. Kaedah ini boleh memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak mampu menapis logam-logam berat yang membahayakan kesihatan.
         


              Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini. Omega Guard dihasilkan oleh melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak
omega-3 paling tulen  dan paling semulajadi.



              Kaedah ini berjaya menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl  - sejenis bahan kimia  industri yang sangat toksik)


Omega Guard mempunyai pelbagai faedah kesihatan yang akan membuatkan anda rasa sangat rugi jika tidak mengambilnya sebagai suplemen harian anda. Berikut saya senaraikan tugas Omega Guard untuk membaiki taraf kesihatan anda.





1.   Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.

2.   Membantu meningkatkan kesuburan.

3.   Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.

4.   Mencegah penyakit saluran darah dan strok

5.   DHA dan EPA mampu menentang trombosis

6.   Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi.

7.   Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar

8.   Mengekalkan tekanan darah normal

9.   Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala

10. Merendahkan kolestrol

11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.

12. Mengawal masalah obesiti

13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion

14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin

16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhir       perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.

17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.

18. Mencegah penyakit alzheimer.

19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain.

20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

21. Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus    
      erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.

23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.

24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) 

26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim         yang membentuk tisu rawan.

27. Memelihara fungsi-fungsi sendi dan membaiki gout dengan berkesan.

28. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.

29. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental             seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak
      hiperaktif dan penyakit schizophernia.


Berikut ialah kesan kekurangan asid lemak  omega-3 pada badan kita

1.  Selalu  penat

2.  Fungsi otak terjejas (penglihatan, kelakuan, mental dan pembelajaran)

3.  Fungsi sistem saraf terjejas

4.  Tekanan darah dan trigliserida tinggi

5.  Radang tisu

6.  Edema (bengkak air)

7.  Rambut dan kulit  kering

8.  Fungsi tiroid dan  kadar metabolisme rendah

9.  Sistem imun lemah



Diet harian kita mengandungi jumlah  omega-3 yang terlalu rendah sebaliknya jumlah omega-6 yang sangat tinggi.Omega-6 juga merupakan asid lemak perlu oleh badan tetapi jika diambil  secara berlebihan ianya akan memudaratkan kesihatan.




           Makanan proses seperti biskut, kentang  goreng, emping kentang, makanan sejukbeku  mempunyai kandungan omega-6 yang tinggi. Begitu juga makanan segera, donat, mentega kacang, margerin, telur, daging ayam, lembu dan makanan tenusu.


          Sekian banyak makanan dengan omega-6 yang kita ambil menjadikan nisbah antara omega-3 dan omega-6 sangat tidak seimbang. Nisbah yang betul ialah 2 : 1 atau 4 : 1, namun nisbah omega-3 yang kita ambil berbanding omega-6 padahari ini adalah seperti berikut






Nisbah  yang jauh ini boleh mendatangkan pelbagai  kemudharatan kepada  kesihatan dan kita berisiko mendapat penyakit-penyakit  berikut :-


1.  Sakit kardiovaskular

2.  Diabetes melitus

3.  Obesiti

4.  Sindrom metabolik

5.  Sakit  usus

6.  Sakit tua

7.  Rheumatoid arthritis (sakit sendi)

8.  Sakit asma

9.  Kanser

10. Gangguan psikiatri

11. Penyakit  autoimun



Maka sangat  penting bagi mendapatkan asid lemak omega-3 dalam makanan seharian. Contoh seperti ikan tuna, brokoli, ikan salmon, kacang walnut dan sebagainya. Namun, jika berpijak dibumi nyata, sukar untuk kita  mendapatkan jumlah omega-3 yang mencukupi bagi keperluan tubuh. Kerana sumber omega-3 mahal dan jarang diambil  setiap hari.


           Maka anda boleh mendapatkan omega-3 setiap hari dengan membeli Omega Guard Shaklee. Ianya tulen, bebas logam berat dan sangat berkesan memperbaiki taraf kesihatan kita. Pasti tidak menghampakan anda.



Saya kongsikan sebuah video khas buat tatapan anda semua tentang kesan pengambilan Omega Guard secara konsisten, harap sudilah tengok sampai habis ye huhu....




          Omega Guard Shaklee juga boleh digabungkan dengan pelbagai produk Shaklee lain untuk menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.


Kombinasi hebat Omega Guard dengan produk Shaklee lain untuk pelbagai set seperti

1. Omega Guard + Mealshake + Lecithin = Set Anak Pintar






2. Omega Guard + Melashake = Kuatkan imuniti kanak-kanak, Kurangkan Alahan Kulit, Pulihkan Asma





3. Omega Guard + GLA + Vita-Lea = Set Kesuburan Wanita





4. Omega Guard  + Lecithin + Alfafa = Set Kurus Asas





5. Omega Guard + AJHT + Ostematrix = Set Sendi Sihat



6. Omega Guard + AJHT + Vivix + Performance + Alfafa = Set Gout





7. Omega Guard + Vivix + Lecithin + Alfafa = Set Bebas Diabetes





8. Omega Guard + Vivix +  Coq Health =  Pelbagai sakit kronik 



Sebelum berakhir saye kongsikan sebuah video khas buat tatapan pembaca semua, bagaimana seorng ayah yang kuat melawan penyakit darah tinggi apabila memikirkan anak-anaknya yang masih kecil, enjoy!



Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.


*Sempena Aidilfitri 2016, akak nak bagi hiasan dinding Khat Kufi bernilai RM420 kepada sesiapa yang bertuah, nak tahu caranya klik link dibawah :)

Menangi Cabutan Bertuah Khat Kufi RM420


Boleh hubungi saya segera  di +6014-9209040, call, wasap, telegram atau sms atau melalui emel dasyifa14@yahoo.com, untuk konsultasi lanjut. Boleh juga pm saya di Facebook Norulhuda Seman atau follow instagram dasyifaa. Konsultasi khas buat pembeli kami sahaja. :))







         .


               

14 comments:

  1. Salam puan, ni puan ke cik ye? mcm mude je lagi hihi..

    saya seronok baca entry cik puan pasal omega ni, mg berinformasi. saya nak tanya bbrp soalan yang memusykilkan saya selama ni, hrp cik puan dapat bantu saya.

    1) proprietari tu ape, sy selalu baca, tp tak fhm maksud dia..
    2) maksudnya minyak ikan yg ada kat pasaran, banyak lemak je ke ?? huhu, sy tgk gmbr yg first tu.
    3) sy tak tau pun minyak ikan boleh bantu kesuburan... macam mana dia berfungsi tu..

    tu je kot soalan saya.

    mekasih ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih puan sakinah sudi bertanye, untuk soalan-soalan puan saya akan cube jawab semampu saya

      1. proprietari - maksudnye hak milik sepenuhnya oleh syarikat atau orang yang menciota sesuatu barang tersebut. Sesuatu produk yang dipasarkan dan dilindungi sepenuhnya oleh syarikat yang mengeluarkannya.

      2. Macam tula puan, sebab kalau kite tengok saiz kapsul minyak ikan biasanya besar, tapi jika lihat kandungan EPA dan DHA dibotol atau kotak produk minyak ikan tersebut, jumlahnya jauh lebih kecil.

      3. Minyak ikan meruoakan sumber asid lemak omega 3, salah satu produk yang meningkatkan kesuburan ialah GLA atau gamma linolenik asid, merupakan asid lemak omega 6, asid lemak omega 3 akan seimbangkan nisbah asid lemak omega 3 dan 6, yang mana sekarang penggunaan asid lemak omega 6 sangat tinggi berbanding asid lemak omega 3, ketidakseimbangan ini akan menjejaskan sistem kesuburan. Maka perlu untuk seimbangkan semula agar dapat meningkatkan sistem esuburan wanita sekaligus meningkatkan peluang untuk hamil disamping mengambil produk lain yang berkaitan

      Hoprfully dapat menjawab kemusykilan puan Sakinah...
      terima kasih

      Delete
  2. khasiat omega guard amat memberi kesan kepada kesihatan tubuh anak ana.tq for the sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullillah, terima kasih puan Ana atas perkongsian, memang banyak testimoni yang kami dapat, Omega Guard Shaklee banyak membantu meningkatkan imuniti anak-anak...

      Kombinasi dengan Mealshake Shaklee membantu mengatasi anak-anak yang sering demam dan selsema, eczema, asma, kurang selera makan, tingkatkan tumpuan dan prestasi belajar.

      Delete
  3. Saya suke penerangan puan.. ringkas dan padat.. senang saya nak faham :)

    ReplyDelete
  4. Terima kasih Marissaezreen kerana sudi membaca entri ini dan meninggalkan komen disini, harap Marisa akan mendapat sedikit manfaat darinya..:)

    ReplyDelete
  5. thanx for good info on fish oil. gambaran dalam gambar pertama membantu saya dalam memahami kandungan minyak ikan dalam Omega Guard Shaklee.

    ReplyDelete
  6. Orait, same2 norliza
    gembira n syukur jika artikel ini membantu norliza lebih memahami tentang minyak ikan khususnya omega guard Shaklee :))

    ReplyDelete
  7. tq atas tips yg sangat bermanfaat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. same2 sis nurul fatihah, kita same2 share kebaikan semoga memberi manfaat pada semua terutama yang memerlukan...

      Delete
  8. tq sharing...gud info

    sedang blogwalk :}

    http://supplementsaya.blogspot.com/2015/07/omega-atau-minyak-ikan-adakah-ia.html

    ReplyDelete
  9. Assalam puan saya nk Tanya kalau masalah eczema apa yg bagus utk Di makan?

    ReplyDelete
  10. byknya info dlm 1 bacaan.. terima kasih ya puan...

    terbaekkkk...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi komen <3

Cari Artikel