Vivix Shaklee Khasiat Yang Tidak Terbanding Dengan Harganya. | Pengedar Vivix Shaklee, Pengedar Shaklee Kuala Lumpur

13 October 2013

// // 4 comments

Vivix Shaklee Khasiat Yang Tidak Terbanding Dengan Harganya.

              Vivix Shaklee telah mencapai jualan sejuta di United State of America sejak mula dikeluarkan. Sejarah hebat Vivix bermula ketika masih dalam kajian lagi. Saintis Shaklee bekerja keras selama bertahun-tahun untuk mencipta dan mengasingkan polifenol. Sejenis antioksida yang boleh menjaga dan memperbaiki DNA selular.

       
         Vivix merupakan jus anti-penuaan terbaik didunia kerana mampu bertarung melawan penuaan sehingga ketahap selular. Ramuan vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 mekanisme utama penuaan pada tahap selular

 • Kerosakan DNA
Setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan jangka hayat usia. Vivix terbukti membantu mempertahankan dan memulihkan DNA selular.

 • Kawalan Genetik
Kajian menunjukkan bahan yang terkandung dalam Vivix mengaktifkan kunci pengawal genetik yang membantu melambatkan penuaan selular. Kunci tersebut dikenali sebagai Nrf2 (atau nerf 2). Nrf2 berupaya menggalakkan gen-gen penting untuk melawan tekanan oksidatif dan keradangan.


Dengan mengaktifkan respon pertahanan badan, Nrf2 boleh melindungi kita dari pelbagai masalah berkait dengan tekanan oksidatif yang mana antioksida lain sudah tidak mampu melakukannya (seperti vtamin C dan E).

Mitokondria mengeluarkan semua tenaga bagi memastikan sel-sel berfungsi pada aras tertinggi, samada anda sedang duduk atau berlari 10 km. Dengan pengumpulan mitokondria seperti rajah diatas bukan sahaja sel-sel anda akan gembira dan hidup lebih lama, bahkan anda juga mempunyai lebih tenaga untuk berdepan dengan cabaran harian. Daya fikiran anda akan menjadi lebih tajam, lebih fokus dan stamina ditahap optimum sepanjang hari.
 • Pengumpulan protein AGE
  Protein AGE tu ape dan mengapa pengumpulannya boleh menyebabkan tahap kesihatan kite makin merosot? AGE merujuk kepada produk Advanced Glycation End.                                                                                                                                                                       AGE merupakan protein atau lipid (lemak) yang bergabung dengan molekul gula tanpa bantuan enzim untuk mengawal tindakbalas tersebut. Dalam ilmu kimia tindakbalas gula tanpa enzim dipanggil ‘glycation’. Jadi AGE merujuk kepada ‘hasil akhir’ kepada tindakbalas ‘glycation’.

Walaupun banyak persoalan mengenai AGE masih belum terjawab,satu perkara yang pasti ialah pembentukannya lebih kerap berlaku kepada protein yang mempunyai jangka hayat yang lebih panjang. Ini kerana pembentukan AGE mengambil masa yang lama.


Protein yang mempunyai jangka hayat yang lama seperti kolagen dikulit, myelin disaraf otak, mata dan telinga akan bertindakbalas secara semulajadi dengan gula untuk tempoh yang lama yang cenderung mengalami proses ‘glycation’ dan biasanya berulang-ulang. Berikut adalah beberapa kesan AGE dan penyakit yang terlibat :-


- Diabetes Jenis ke-2

Sel beta yang berada dipankreas rosak. Pesakit diabetes mempunyai kandungan gula yang lebih didalam darah, ini boleh mengakibatkan berlakunya proses ‘glycation’.

- Kerosakan pada kolagen kulit

Hubungan silang antara protein-protein menyebabkan kulit kurang elastic dan kedutan senang terbentuk.

- Hubungan silang yang sama juga mengganggu kolagen disekitar sendi menyebabkan sendi kurang fleksibel dan tisu tulang lebih rapuh.

- Penyakit kardiovaskular

AGE membuatkan permukaan LDL (low density lipoprotein), ‘lemak jahat’ lebih kasar dan senang melekat pada dinding arteri. Kerosakan kolagen dalam salur darah boleh membawa kepada peningkatan tekanan darah atau dinding arteri menjadi lemah

- Sistem saraf- boleh merosakkan kantung sel saraf, kehilangan ciri-ciri sensori seperti pendengaran dan penglihatan.
Bahan-bahan Utama Dalam Vivix

1. Anggur Muskat
              Anggur muskat merupakan anggur liar yang hanya akan membesar dalam persekitaran yang panas dan lembap dengan pancaran cahaya matahari yang kuat. Ini membuatkan mereka tumbuh lebih besar (sebesar bola golf) dan menghasilkan lebih polifenol dan revestrol.   


              Penghasilan polifenol dan revestrol merupakan cara semulajadi untuk melindungi buah-buah anggur. Anggur-anggur lain pasti akan mati jika ditanam ditempat anggur muskat tumbuh.


              Anggur ini juga unik kerana memiliki 20 kromosom berbanding anggur lain hanya 19 kromosom. Kelebihan ini member banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang tinggi dan sifat antioksida yang lebih kuat.


               Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu fito-nutrien yang tidak dijumpai pada mana-mana anggur lain dan menunjukkan ciri-ciri boleh menghentikan bahan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.


     2. Lobak Ungu

 •       FDA (U.S Food and Drug Administration) telah meluluskan lobak ungu dipasarkan sebagai sayuran yang bebas lemak, rendah garam, tinggi kandungan vitamin A dan bebas kolestrol 
 •       Mengandungi anthocyanins, antioksida yang memberi pigmen merah menyala, biru dan ungu pada buah-buahan dan sayuran 
 •       Anthocynins adalah antioksida utama didalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren, kajian menunjukkan anthocyanins mempunyai aktiviti antioksida, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-karsinogen. Juga mengurangkan risiko penyakit jantung koronari 
 •      Asid klorogenik terdapat didalam semua lobak dan dipercayai boleh mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi 

             3.  Elderberry (Sambucus Nigra)

         Tumbuhan ini banyak ditemui disekitar kawasan yang lebih panas di Eropah dan Amerika Utara. Biasanya masyarakat tempatan banyak menggunakan elderberry untuk membuat kordial, marmalade, wine dan lain-lain. Untuk fungsi perubatan adalah seperti berikut :-

 • Berkesan mengubati simptom flu terutama influenza B
 • Mengandungi flavanoid, anti-oksida yang kuat yang mampu menguatkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bacteria 
 • Kaya dengan anthocyanin yang memberi kesan anti-radang, kurangkan symptom sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema dan influenza 
 • Mengandungi vitamin A, B dan C dan nutrient lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin 
 • Merendahkan tahap kolestrol, menghalang pengoksidaan kolestrol LDL > boleh menyebabkan sakit jantung dan strok 
 • Mampu mengurangkan tekanan, membaiki penglihatan dan penghadaman

        4. Polygonum Cuspidatum
      Polygonum Cuspidatum dikenali sebagai Knotweed Jepun, merupakan tumbuhan perennial yang berasal dari Asia. Ia juga banyak terdapat di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial revestrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur dan biji anggur.

 • Digunakan untuk merumuskan suplemen anti-penuaan seperti revestrol dan banyak jenis perubatan tradisional Cina.
 • Melambatkan proses penuaan
 • Merendahkan tekanan darah
 • Meningkatkan prestasi atlet
 • Mengurangkan berat badan.

  Fakta Menarik Tentang Vivix
 •  30 hari pengambilan Vivix bersamaan revestrol yang terdapat dalam 3000 gelas wine merah 
 •  Bahan utama  vivix yakni  revestrol telah dikaji dan dirujuk oleh lebih 2500 kajian yang telah diterbitkan termasuk  kajian yang dijalankan oleh Universiti Harvard, institute-institut yang terdapat di US seperti ‘National Institute of Aging, the National Cancer Institute, and the National Institute of Environmental Sciences’
 • Vivix sendiri 10x lebih berkuasa daripada revestrol sendiri dalam melambatkan kerosakan sel yang disebabkan oleh pembentukan protein AGE (Advanced  Glycation End Product)
 • 1 sudu kecil  Vivix mengandungi 100 mg reverstrol
 • Ekstrak reverstrol dalam Vivix adalah 98% ekstrak reverstrol semulajadi 
 • Vivix adalah halal diiktiraf oleh Islamic Services of America, sebuah badan  yang diiktiraf oleh  JAKIM

Jadi apa sebenarnya resveratrol ??

Resveratrol ialah kompoun fenolik yang dihasilkan oleh beberapa jenis tumbuhan apabila diserang oleh patogen seperti bakteria dan fungi. Ianya banyak ditemui dalam kulit, biji dan stems of grapes.

Anggur muscadine hidup dikawasan yang panas, lembap dan iklim yang terdedah pada penyakit ditenggara Amerika. Seperti sistem imun badan kita, lebih banyak antibodi dihasilkan bila diserang, anggur muscadine mengeluarkan lebih banyak kompoun fenolik apabila diserang oleh penyakit kulat.

      Kebaikan Reverstrol Pada Badan Kita      

Kelebihan Vivix

1. Menggalakkan penuaan yang sihat

2. Membantu merencatkan sel kanser daripada menjadi lebih serius

3. Mengurangkan risiko sakit jantung

4. Mengurangkan komplikasi diabetes

5. Menyokong kesihatan sendi dan melindungi saraf

6. Mengurangkan risiko nyanyuk

7. Membantu proses penurunan berat badan

8. Menyokong kesihatan mata

9. Meningkatkan sistem imun badan

10. Menjaga keseluruhan kesihatan


Siapa Yang Perlukan Vivix


1. Pesakit jantung
2. Strok
3. Diabetes
4. Darah tinggi
5. Perokok
6. Pesakit SLE
7. Pengidap kanser atau berisiko mengidap kanser
8. Mereka yang mempunyai masalah mata
9. Mereka yang ingin sentiasa muda dengan kulit cantik, tegang,dan lembap, kelihatan seperti 25 tahun walaupun diusia 40 tahun!!
10. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan pada tahap optimum


Testimoni Vivix

Vivix telah membantu ramai manusia didunia melawan penyakit dan memulihkan kesihatan mereka. Berikut ialah beberapa testimoni yang sangat meyakinkan :)        Segala manfaat yang terkandung dalam Vivix Shaklee harga yang perlu anda bayar hanyalah RM475 (SM), RM 499 (SS). Sekiranya anda mengidap mana-mana penyakit dan berada ditahap kronik, anda tidak boleh lari dari membayar bil perubatan yang pasti mencecah 4 hingga 5 angka malah sehingga 6 angka. Ketika ni tiada guna menyesal. Mencegah memang lebih baik dari mengubati.       Dengan testimoni-testimoni diatas, adakah anda merasakan yang harapan untuk memulihkan kesakitan dan melenyapkan penderitan anda masih ada?? Jika ya, jangan ragu-ragu untuk menghubungi saya :)

    Terima kasih kerana sudi membaca entri ni, harap bermanfaat buat anda :)

4 comments:

 1. Replies
  1. terima kasih :), pasni kite slalu melawat2 k

   Delete
 2. info yg sgt terperinci..thanks 4 sharing..

  ReplyDelete
  Replies
  1. orait, time kasih erna kerana sudi membaca :)

   Delete

Terima kasih kerana sudi komen <3

Cari Artikel