Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR

14 March 2015

// // 2 comments

Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik

Assalamualaikum..Ape kaba petang ni? Sekarang ni bahang betul, panas...untuk entri kali ini saye nak share Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik. Sempena promosi ESP Shaklee bulan ni, so akak cite lebih pasal ESP k.


Special betul ESP ni sebab bile kite ambil untuk tujuan lain kite akan dapat impak lain lagi as a bonus. Dalam testimoni yang akak sertakan ni bolehla bace dan mane tahu same macam kes yang anda alamikan. So bolehla cube ESP Shaklee untuk atasi gastrik silap-silap haribulan bukan gastrik je sembuh kulit jadi comey berat badan turun, ha sape taknak. Kalo ade yang takmo tu rugi besar.


Sebelum tu akak share 1 video ringkas tentang sakit gastrik ni, enjoy k




Testimoni pertama 1#

Puan Emy Ashura

Assalam. Maaf lama dah nak taip tapi internet kurang memuaskan, huhu. Arini saya usaha juga nak tulis pengalaman sendiri.

Selepas bersalin anak kedua, saya menyusukan 2 orang anak saya tanpa henti. Kemudian bila anak kedua berumur setahun, saya susukan 4 orang budak, 2 orang anak saya sendiri, seorang baby baru lahir, dan seorang lagi sebaya anak 1st dalam 3tahun lebih.

Minggu pertama susukan ok je. Takda masalah. Cuma kerap mengunyah. Masuk bulan pertama, tahap gastrik semakin kronik. (Memang dari kecik ada masalah gastrik yang teruk). Setiap hari saya akan ke poliklinik untuk ambil drip iv, buscopan, ranitadine, dan pain killer paling common voren. Memang teruk. Sampai doctor suruh buat breath test. Tapi keputusan negatif untuk kuman gastrik tu.

Selepas suami cakap bil perubatan untuk 6 bulan pertama sudah mencecah ribuan ringgit, saya nekad cari solution. Kawan perkenalkan ESP pada saya. Saya menolak. Sebab saya lactose intolerance. Tidak boleh susu atau bauan soya akan buat saya mual. Kawan kata try campur milo. Kawan siap cakap amik dulu kemudian bayar huhu.

3 hari pertama saya alami masalah berak berdarah. Memang banyak darah. Saya risau saya pm kwn dan kawan suruh teruskan je. Saya setuju dan teruskan sampai habis satu cans aik rasa bole tahan pula walaupun tiap kali buat esp kena campue milo.

Selepas sebulan, saya membeli esp sekali lagi dan saya perasan satu benda. Kalau dulu lambat makan selama 5minit sahaja bole mengakibatkan gastrik muncul. Tetapi selepas satu cans habis, saya topup new cans of esp.

Alhamdulillah skrg ni biapun makan jam 5petang, insyAllah masalah gastik pun tidak bertandang.

Sekarang, saya boleh minum esp tanpa campur dengan apapun, hanya air putih dan shake. Alhamdulillah




Testimoni ke 2# 

Puan Nur Izzati Ibrahim 

Assalamualaikum... Nak kongsi kisah jatuh Cinta dengan ESP...

Pertama kali Zaty beli ESP ni bulan 11 2013...Zaty ambil ESP ni untuk kuatkan & pulihkan rahim.. Sebab masa tu baru lepas gugur... sebenarnya tak tahu pun lagi kelebihan ESP yang lain... yang tahu produk soya non-GMO.

Mula2 memang rasa tak boleh nak minum..sebab bila minum,rasa nak termuntah..tapi bila dah cuba campur dengan minuman lain..tak boleh tinggal plak buat minuman pagi..minum esp kosong macam tu pun dah tak kisah.


Zaty sebenarnya ada masalah gastrik, makan lewat, salah makan.& berjalan jauh.mesti akan alami gastrik yang sangat teruk.. lepas amalkan ESP ni secara konsisten, gastrik semakin hari semakin kurang..Sekarang ni kalau termakan lewat , jalan jauh memang tak ada dah masalah gastrik...


Memang seronok sangat-sangat la.. sebabnya Zaty alami gastrik dari umur 9 tahun...punya la lama..sekarang ni baru hilang..hihihi..Sebelum ni pun,dalam peti wajib ada ubat gastrik, sekarang ni memang dah lama la tak beli dah..Bila berpuasa pun dah tak payah risau tak larat atau pedih ulu hati.. Sebab ESP pun bagi tenaga untuk Zaty walaupun seharian berpuasa..

Bukan setakat gastrik hilang, masalah tumit kaki pecah pun dah tak ada...kalau tak, tumit kaki ni memang kasar sangat-sangat la..

Sebab tu la Zaty memang suka sangat dengan ESP,.. Suami & keluarga pun turut jatuh cinta dengan Esp & semua produk Shaklee..

Alhamdulillah diperkenalkan dengan produk Shaklee & ESP ni..





Testimoni ke 3#

Puan Faizah Zaini  

Assalamualaikum ..
Masa kecik kecik dulu saya selalu kena Gastrik..sakit gastrik ni Allah je yg tahu..lesu longlai..tak boleh lambat makan angin..sakit perut silap hari bulan maigrain..

 
Akibat tak tahu penyelesaian tak tahu kesan..maka ubat tahan sakit
jadi makanan saya setiap kali sakit..memang lega tapi masalah yang sama berulang..

 
sampai la tahap saya jadi MIGRAIN start dari tingkatan 3..bermula tahun 1997 sampai tahun 2011,bila sakit je saya makan pil tahan sakit setiap kali MIGRAIN dan GASTRIK.. dan akibat saya makan pil tahan sakit terlalu kerap macam -macam hal pulak jadi kat saya..huhuhu...terus terang saya cakap PIL TAHAN SAKIT tak BAGUS untuk badan..ok saya sambung cerita

 
Akhirnya tahun 2012 saya masuk wad di KPJ AMPANG PUTERI sebab Gastrik dan Doktor buat Scope, tak pasal -pasal je kan tapi alhamdulillah takde ulser, cuma saya di nasihatkan kena makan, elakkan makanan asam, minuman berkafein dan elakkan makan -makanan yang pedas..dan saya terpaksa buat rawatan susulan ke KPJ AMPANG PUTERI setiap bulan..haaiiiiyo tak terdayooo nak membayonyeeee...ada medical card pun lama-lama senget jugak saya..tak termampu jugak saya..

 
Akhirnya saya buat keputusan untuk minum ESP pada tahun 2014 bermula selepas saya bersalin.. saya minum ESP masa saya berpantang..masa saya berpantang memang saya cepat lapar dan saya sangat takut kalau kena gastrik dan migrain time tu..mau MEROYAN di buatnya..


Jadi saya minum ESP setiap hari..
memang saya rasa perubahannya..saya rasa lebih kenyang..perut saya lebih selesa, saya perasan dalam tempoh sebulan tu saya dah tak kena gastrik ALHAMDULILLAH...

 
Saya terus amalkan buat eksperimen pada diri saya sendiri Allah..subhanallah..memang Gastrik saya dan Migrain saya dah pergi jauh-jauh..lega saya DUIT KLINIK saya dah boleh buat simpanan suami saya pun dah tak risau.. 


ESP sekarang dah jadi mcm VICO kat rumah saya mesti ada...saya tak perlu bayar RM150 untuk 1 canister ESP ..sebab saya dah jadi ahli SHAKLEE ..dapat harga AHLI boleh beli banyak kan, dan bulan ni pulak ESP promosi BESAR-BESARAN buy 6 FREE 1..saya dah Grab ESP untuk saya dan suami.
 
Sebab tu saya kata saya peminum ESP TEGAR  saya dapat manfaat banyak dengan ESP dengan IZIN ALLAH..

 
Jgn risau 1 canister ESP 850grm bertahan hampir 2 bulan..saya ni haaa siap share minum dengan suami lagi..jimat sangat kan :) yang penting saya dah tak melawat KPJ AMPANG PUTERI :)

 
Jadi saya sangat CADANGKAN anda simpan duit KLINIK anda sebanyak RM100-200 setiap bulan tu..dengan cara bertukar cara pemakanan..ambil SUPPLEMENT..bantu badan anda kuatkan sistem IMUN anda ..

 
Jgn RISAU anda jaga KESIHATAN anda ALLAH tolong banyak lagi..kenapa nak berkira dengan duit berbanding dengan NILAI KESIHATAN anda




Alhamdulillah ramai sembuh dari gastrik selepas ambil ESP Shaklee. sempena promosi bulan ni yang cume berbaki 2 minggu  sahaja lagi, sebab promosi bulan ni tamat pada 28/3/15. So kene cepat!

Jangan tak cube, cubelah ESP sebagai penawar gastrik, insyaAllah bukan setakat gastrik sembuh, kite dapat kulit cerah gebu, rambut cantik dan lagi best body slim...Ha best ke best?




Berminat untuk mencuba boleh  hubungi saye sekarang jugak. Saye sedia menerima panggilan/sms/wasap/telegram dari anda ke no saye Huda +6014-9209040 atau boleh juga menghubungi saye melalui emel dasyifa14@yahoo.com


Atau pm di Facebook Norulhuda Seman 




Terima kasih jika sudi membaca entri ini sehingga habis, diharap memberi manfaat buat pembaca semua. :) Sebelum berakhir saye kongsikan sebuah video best tentang ESP Shaklee, maklumat lengkap mengenai ESP Shaklee didalam ni, so enjoy!



2 comments:

  1. Maaf nak tanya yg testimoni 1 tu dia berak berdarah adakah itu normal?dn harga pasaran rm brapa ek?mcm mana nak jadi ahli?terima kasih.

    .

    ReplyDelete
  2. Maaf nak tanya yg testimoni 1 tu dia berak berdarah adakah itu normal?dn harga pasaran rm brapa ek?mcm mana nak jadi ahli?terima kasih.

    .

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi komen <3

Cari Artikel