Pengalaman Pertama Handle Customer Dalam Bisnes Shaklee | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR

28 November 2016

// // Leave a Comment

Pengalaman Pertama Handle Customer Dalam Bisnes Shaklee

Masa mula-mula menceburkan diri dalam Bisnes Shaklee, akak piki nak jual kat family and kawan-kawan opis dulu. Akak join Shaklee sponsored by my upline ye sebab sale die melimpah ruah sangat. So die pun register akak. Alhamdulillah...

Akak pergi umah die bincang-bincang ape yang patut, die bagi akak starter kit, Buku Panduan Nutrisi and flyers. Mase tu tahun 2013, 3 tahun lepas still kerja kat UOB.

So pegi opis akak pun buat muka tebal distribute flyers yang diberi. Kalau ikutkan memang segan. Tapi redah jela. Sebenarnye ini bukan 1st bisnes akak pun. Dari sekolah rendah akak dah mula berniaga.

Ha jangan tak caye. Akak jual gula-gula, biskut, nasik lemak and ape lagi yek... entah lupe dah. And kat opis UOB pun sakan jugak akak berniaga. Jual kek coklat, kek lapis, kek kurma, cup cake, kueh raya, kerepek.

Semua pun makanan. Tapi kali ni lain cket bawak brand terkenal gitu,Shaklee. And dulu ade yang jual loose item. Means diorang repack vitamin Shaklee jual sikit-sikit. Contoh Vitamin C ade 180 tablet kan, so diorang repack 30 tablets letak dalam plastik ubat atau botol kecik-kecik gitu.

We call as trial pack. Dalam hati akak berdebar jugak. Penuh harapan dapat order, tapi pada masa yang sama rase cam tak mungkin ade orang nak order. Ha bercampur baur gitu.

Tapi memandangkan flyers tersebut sangatlah best and harga trial pack tersangatlah afforadble. Ramai jugak member akak yang order.Ade yang order Set Kulit Cantik Shaklee, ada yang nak cube Set Resdung Shaklee dan macam-macam lagi.

 Alhamdulillah, thank you very much guys. You all are awesome.




Then mula dari situ start develop keyakinan diri sebagai duta Shaklee. Dari order pertama yang akak dapat, datangla order kedua dan seterusnya.

Upline akak advice suh buat blog. Katanya itu medium yang mudah dan free marketing untuk reach a vast number of audience. Die jugak mitak akak cari 1 niche yang akak kuasai. Terus terpiki nak pasal kurus. Akak nak share pengalaman akak diet selama ni.

Segala jerih payah, kesilapan yang akak buat. Takmo dah orang lain lalui hal yang sama. Dari situ terhasillah entri legend Set Kurus Shaklee. Feedback dari entri ni memang wow....

Alhamdulillah, tak sangka dah 3 tahun berlalu. Dan sekarang akak perlu betul-betul fokus. Takmo dah berada ditahap yang sama. Akak wajib naik rank, nak husband keje sekali dengan akak buat Shaklee.

InsyaAllah, if ade yang berminat nak join Bisnes Shaklee boleh contact akak k. Anda sememangnya berada dilandasan yang tepat.

Hubungi akak pada bile-bile mase dan dimana jua. Amboi...hihi...



Cari Artikel