23 December 2016

// // Leave a Comment

Aktiviti Musim Cuti Sekolah 2016

Assalamualaikum semua, tengah buat ape? Bercuti dengan famili ke? Even akak takde anak-anak yang dah sekolah, akak pun sama excited bile masuk cuti sekolah. Kali ni akak nak share ape Aktiviti Musim Cuti Sekolah 2016.

Kalau perasan bulan November and Disember ni banyak hujan je, even duk rumah pun rase sejuk. Alhamdulillah, kalau kat kampung akak dekat Yala, Thailand fuhh memang enjoy gile time musim-musim hujan ni.

Mak akak sekarang dekat sana, dah sebulan lebih dah, takmo balik kl seronok kat sana katanya hujan je. Memang best tengok air naik. Kalau time akak kecik-kecik dulu musim tengkujuh ni heaven sangat kat sana. Tapi cerita tu dalam entry lain k.




Sepanjang cuti ni macam biasa kami pergi COD Shaklee , ade jugak attend training untuk tambah ilmu perniagaan dan cara pikat pelanggan. Kami join MBK yang dikendalikan oleh Majalah Niaga. Angkut anak-anak sekali.

Selain training MBK, kami jugak attend training yang dibuat oleh super upline kami Master Norita Idris dan suaminya Master Naquib. Best attend training Shaklee ni sebab disamping tambah ilmu dapat eratkan silaturrahim sesama sid (shaklee independent distributor).

InsyaAllah hujung bulan ni kami akan balik Tongkang Pechah and dari sana kami akan bawa mak mertua balik ke Pekan Pahang. Tapi akak ingat nak tangguh bulan depanla sebab nak fokus closing Shaklee ni. Jauh lagi dari target, ape-ape kene bincang dengan husband dulu.

Dalam bulan ni jugak sebenarnya kami sekeluarga sakit, demam, batuk and selsema. Start dengan husband then akak and anak sulung demam. Baby Wafa selsema je. Ya Allah seksanya sakit ni. Nasib baik gilir-gilir dengan husband. Time die sakit akak sihat, time die dah sihat, akak plak diuji sakit.

So kami gilir-gilir jage antara satu sama lain, jaga anak-anak and uruskan hal rumah mane yang patut.

Bulan ni promosi Shaklee Collagen Powder, memang ramai nak beli berkotak-kotak tapi minta bayar ansur. Hai cabaran sungguh buat kami peniaga kecil ni. Apepun rezeki jangan ditolak, kita cari jalan untuk tolong customer. InsyaAllah urusan kita dipermudahkan aminnn...




Orait itu je catatan ringkas kami sepanjang musim cuti sekolah hihi...nak gak join the team cuti sekolah. Padahal anak-anak kocik-kocik lagi.

Terima kasih sudi membaca entri ini. If nak cube Shaklee Collagen Powder yang super hot tu, boleh call/sms/wasap/telegram ke

Huda +6014 920 9040

Huda +6014 920 9040

Huda +6014 920 9040



Cari Artikel