Diet oh diet... | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR

19 August 2013

// // Leave a Comment

Diet oh diet...



Assalamualaikum.. :)

lamenye blog ni kesepian, niat nak update memangla selalu,  tapi sampai niat jela. Ni nak cite cket (padahal banyak) pasal diet.. insyaAllah dari semasa ke semasa akan update pasal
  • cara diet secara yang betul, natural, effective 
  • pengalaman sendiri diet start dari umo 20tahun sampai la ni
  • do and dont kalo nak success turunkan berat
  • produk pelangsingan yang selamat and tak membebankan badan 
  • insyaAllah

Susahnye nak turunkan berat, nak naik senang plak. Penat seh tahan makan, bukan jogging, main badminton, aerobic, gi gym je yang penat. Tahan makan lai penat dari tu sebab ape??

Tahan makan sangat menyeksakan! Kalo kat opis member2 lain berseronok kunyah jajan kerepek, kopok, biskut munchy, jemput2  pisang kite tengok je sambil amik bau cket2. Fuhhh… ini memang kene bersabar tahap gaban n besenya hal2 camnila buat diet kite gagal.

mane 1 yang awak pilih???


                Perut kite bile dah biasa isi dengan muatan makanan yang banyak, tibe2 kite cut dos makanan yang kite amik, so dalam perut stil ade ruang tuk diisi n hasilnye kite akan lapar amattt n perut kite pun duk menyanyila mitak diisi. 

                So untuk biasakan diri n perut kite dengan kuantiti makanan yang kecil @ sedikit so mesti kene banyak sabar, kalo lapar tak tahan sangat minum air masak banyak2. N pikiran kite tu jangan piki pasal makanan sangat.

 Ini tidak dalam otak tu macam2 gambar makanan ade,nasik lemak sambal sotong, roti canai, kari ikan, sambal belacan, gulai lemak nangka, ayam goreng rempah, cendol, teh tarik ice, neslo, kek resipi rahsia, spegeti Bolognese, kabonara, chatime, coklat  aduihh banyaknye.. ha macam2la.

makanan2 favorite rakyat malaysia

Time terbayang2 tu macam leh rase ade dalam mulut sume2 tu siap ngan bau die lai.. Nampak x?? betapa terseksanya orang yang nak kuruskan badan. Dan konsisten @ istiqamah adalah kunci terbesar seseorang tu untuk turunkan berat… huhu.. memule je semangat lepas turun 2-3kg bukan main seronok pastu  makan cam bese emm jangan harapla nak tukarkan size L-S. 

Dukla hang kat situ pakai XL ja manjang dalam hati jeles ngan orang yang size S, tambah derita member size S makan tak hingat punye banyak tapi badan maintain je huhu… ini penyeksaan zahir batin namenye.. 

pelakon hindustan yang  cun, success turunkan berat

Nak tukar menu makan memangla susah. Tekak dah terbese makan masak lemak,ayam goreng, red velvet  pastu kene switch makan, rebus2, panggang, sayur2 yang jarang2 nak  sentuh pun. 

Hukum alam selalu camni, makanan kurang lemak,sihat, kenyang lama selalu tak sedap, takdek rase dan membosankan macam roti wholemeal, ayam dan ikan panggang tanpa minyak, sayur rebus, nasik beras poni, oat makan ngan susu errr… terpaksa bolehla makan tapi  kalo diberi pilihan good byela  Makanan yang sedap dan selalu nak tambah n terbayang2 mitak makan lai selalu penuh rase, lemak berkrim, sedap  tak hingat contoh cam kat atasla huhu…

    
eat this vegetables and fruit daily, luv it  same as u luv to eat rice

sekian sahaja tuk  kali ni, next entry saya share pasal pendekar2 yang akan  bertarung lawan lemak2  degil kite k,  insyaAllah



terime kasih sudi bace entry ni :)


Cari Artikel