Vivix Shaklee untuk Berhenti Merokok | Pengedar Vivix Shaklee, Pengedar Shaklee Kuala Lumpur

05 November 2013

// // 1 comment

Vivix Shaklee untuk Berhenti Merokok

Assalamualaikum semua :)) Terdapat pelbagai produk atau cara yang digunakan untuk berhenti merokok, namun tidak semua yang berjaya malah ramai yang gagal. Solusi yang ditawarkan buat perokok masih berkisar tentang nikotin.                 Vivix Shaklee mempunyai banyak pencapaian yang luar biasa.Dengan  mekanisme penyembuhan sehingga ketahap selular Vivix  telah membantu ramai manusia yang hampir putus asa melawan penyakit kini dapat hidup dengan tenang.

                  Rekod cemerlang Vivix diteruskan dengan keupayaannya membantu perokok berhenti merokok. Ini adalah sesuatu yang luar biasa, Vivix tidak membekalkan nikotin kepada perokok tapi masih mampu membantu perokok berhenti merokok secara alami.                 Jika anda masih ragu-ragu dengan kenyataan ini,  jom kita tengok video niDisamping berhenti merokok, terdapat banyak faedah kesihatan lain yang akan akan  peroleh dari Vivix. Penerangan lengkap tentang Vivix boleh anda peroleh dari entry lepas Vivix Shaklee, Khasiat Yang Tidak Sebanding Harganya.


           Biasanya sukar bagi perokok untuk berhenti merokok  kerana racun nikotin dah meresap  keseluruh urat saraf anak adam sehingga ke sel-sel DNA mereka. Dan seandainya mereka berjaya berhenti merokok, pelbagai masalah lain  yang akan timbul. Berikut ialah kesan-kesan yang dialami perokok  jika mereka berhenti merokok. • Depresi atau perasaan sedih, putus asa, atau rendah diri mungkin dialami. Dalam keadaan sebegini, seseorang mesti dijauhkan dari lingkungan perokok dan perlu diberikan sokongan positif. • Pemarah. Sangat ini mungkin akan muncul perasaan mudah marah.


 • Perubahan mood yang tidak tidak tentu pasal. Mood menjadi tidak jelas untuk ditafsirkan. Tiba-tiba emosi, marah, gembira, gelisah, dan mood lainnya datang akibat tubuh menginginkan nikotin.

 • Tidak sedap badan. Puncanya adalah terjadinya proses pembuangan yang dilakukan oleh tubuh. Selama merokok, nikotin akan mengalir laju oksigen dan nutrisi ke seluruh tubuh. Dan kini, tubuh akan membuatkan semua berjalan seperti biasa tanpa nikotin.

 • Usus meragam. Mungkin akan muncul krem, mual, perut kembung dan sembelit. Lakukan senaman dan makan serat untuk mengimbangi masalah ini.

 • Masalah hidung dan tekak. Hidung dan tekak akan berusaha menghilangkan lendir dan terakumulasi selama masa merokok. Untuk detoksifikasi bahagian tubuh ini, mungkin Anda mengalami batuk, tekakn kering, dan mulut kering. Cukupkan minum air untuk masalah tersebut.

 • Nafsu makan meningkat. Hilangnya racun rokok secara berperingkat boleh menggalakan rasa lapar. Ambil makanan rendah kalori dan sihat, serta air yang mencukupi untuk tubuh Anda.

 • Sakit kepala. Keluarnya nikotin turut mengundang sakit kepala. Pijit dan beristirehatlah dikala hal ini terjadi. Jangan lupa untuk minum dengan secukupnya dan mandi dengan air panas atau hangat.

 • Kurang tidur. Proses berhenti merokok juga dikaitkan dengan masalah susah tidur. Untuk sementara, jauhi dulu kopi mendekati waktu tidur dan biasakanlah bersenam.

 • Berpeluh dingin dengan tangan dan kaki gementar. Ini seperti kesan ketagihan dadah. Jangan menyerah dan bertahanlah hingga kesan kecanduan benar-benar hilang.

 • Mengalami masalah kulit. Kulit akan berangsur pulih ke adaan yang lebih baik. Selama menuju proses tersebut, mungkin Anda sedikit mengalami masalah jerawat, lidah, atau mulut. Ini hanyalah proses peralihan.

kredit untuk :http://www.anakulucheka.com/kesan-sampingan-selepas-berhenti-merokok/#ixzz2o7zrnjWL


Kepada perokok yang sudah lama ingin berhenti merokok,  ambillah Vivix sebagai caranya, sangat mudah, hanya ambil Vivix  setiap hari dan anda tidak perlu risau dengan pelbagai kesan yang menyeksakan, seperti yang saya nyatakan diatas.


          Cukup-cukuplah beribu-ribu duit habis dengan rokok, tidak pernah anda berkira untuk membelinya walaupun sangat jelas dengan risiko yang bakal anda tempuh dengan merokok. Berikut adalah kesan negatif merokok :-

 1. Sakit jantung 
 2. Strok
 3. Pelbagai jenis kanser - paru-paru, buah pinggang, mulut, perut, leher, servik dan lain-lain
 4. Mandul
 5. Bayi pra-matang
 6. Bayi kurang berat badan
 7. Keguguran
 8. Cepat tua

Tak ngeri ke tengok gambar ni, dengan  perkataan apa, dengan gambar apa, dengan ayat apa lagi yang perlu untuk buat awak berhenti merokok ya??


Berikut saya sertakan imej-imej dengan mesej-mesej yang jelas tentang rokok, semoga memberi pengajaran buat  kita semua.Berikut saya sertakan testimoni-testimoni orang yang berjaya berhenti merokok dengan Vivix Shaklee :))
Ubahlah diri anda sementara masih berpeluang, sayangilah diri sendiri dan balaslah kecintaan ahli keluarga terhadap anda dengan  berhenti merokok. Janganlah berterusan menganiaya diri sendiri. Vivix adalah harapan baru buat perokok.

                 

          Tekad untuk memulakan  hidup baru demi insan tersayang, hubungi saya sekarang jugak rebut peluang keemasan ini dan konsultasi lanjut mengenai  Vivix.  Boleh call/sms/whatsapp saya huda, di 014-9209040 pada bila-bila masa. Saya sedia membantu anda :))


                               

1 comment:

Terima kasih kerana sudi komen <3

Cari Artikel