Makan Sedap Dievent Shaklee | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE KUALA LUMPUR

05 March 2015

// // 2 comments

Makan Sedap Dievent Shaklee

Assalamualaikum semua...ape kaba? Masih ingat tak azam kite awal Januari lepas, bagaimana progress azam tersebut? Hihi..saje akak tanye untuk muhasabah diri sendiri jugak.



Last week akak, husband and Mujahid pergi 1 event yang dibuat oleh Shaklee. Shaklee buat macam-macam event, rata-rata dekat hotel dan yang paling best makan-makan yang diorang provide semua sedap.



Kebetulan pagi tu akak ade training dengan Master Farah Wahida di Shah Alam, habis training terus kami ke Sunway Resort Hotel & Spa.







Event ni dibuat untuk beri award pada leader-leader Shaklee dari pangkat Supervisor hinggalah Senior Key Coordinator. Then ade speech dari President Shaklee Malaysia Mr Victor, and motivation rally dari 2 orang Master Coordinator Shaklee.



Punye ramai beratur untuk amik Supervisor certificate, berderet sampai belakang. Ni tak semua datang, kalau semua datang, mahu sampai keluar dewan..huhu...








Dulu akak kerja UOB memang annual dinner kami kat cni. Sekali je akak pergi, pastu malas dah...Mungkin akak high expectation yang dinner UOB best sangat-sangat..Last-last bile pergi, hmmm biase je, nasib baik makan sedap, yang lain-lain so so je..



Bile ade event camni tak sah kalo takde lucky draw, akak ni kene bertuah lagi la kot sebab memang jarang sangat dapat seingat akak sekali je seumur hidup dapat, Alhamdulillah ade jugak...ok dari tak penah dapat langsung






Kami pun berharap jugak dapat lucky draw. Shaklee bagi Cinch Shake 2 canister you...sape taknak kan..Dah habis Cinch diorang bagi Vivix pulak. Vivix lagi gempak. Akak piki takpela mungkin jodoh aku dengan Vivix bukan Cinch..Dari 1 nombor ke satu nombor kene panggil, yang tak bestnye nombor asyik start dari 2 je no akak start dari 3



Sampai kesudah, berkecai harapanku nak dapat Vivix dari Mr Victor, huhu...sedih. Dalam kepala akak ni dah imagine dah aku lari-lari anak dengan dukung Mujahid kepentas...Huwaaa...sodih den...



Last-last mase yang paling ditunggu-tunggu pun tiba, iaitu mase makan. Masing-masing dah lapar, akak tak sempat nak amik gambo makanan yang sangat sedap buat tatapan pembace. Akak pesan husband amik nasik akak amik desert.











Sebab memang akak hantu kek, nak buat camne...Tapi serius cakap desert die memang 1st class sedap. Sepanjang akak keje UOB banyak event-event yang depa buat kat hotel akak pegi, makanan diorang maaf cakap memang tak rase nak tambah. Tapi kite semangat jugak makan sebab free...



Ha nampak tak coklat mousse, bluberry creme brule and etc tu...Ha kat sebelah akak Master Coordinator Salwa, aka upline akak aka bestfren akak, dari UKM kawan dengan die



Akak makan banyak kek coklat mousse, blueberry creme brule, ade man tou, kek ape tah lagi, tak ingat namenye...nasik pulak lauk yang sedap gulai kambing, ayam yang lain bolehla...akak kelam kabut makan sebab Mujahid merengek.



Kesian dengan die sebab tido tak tentukan, baby confirm ngamuk kalo tido tak cukup...Dalam kul 6 petang camtu kami pun chiao, kalo iku hati nak makan lagi, tapi piki baby kesayanganku penat, ngantuk sume. Takpelah akak berundur dulu.



Kalo anda jadi ahli Shaklee inila antara keistimewaan yang Shaklee bagi. Makan free, makan free pun dah seronok apetah lagi trip pelancongan free. Ok pasal melancong free akak cerita dalam entri lain k. Chioa dulu wassalam...







2 comments:

  1. Kak Huda, saya suka tudung akk hihi

    Macam best je kainnya

    ReplyDelete
  2. Huhu..akak beli dekat instagram, tak ingat name kedai ape, ni half moon tapi memang basar...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi komen <3

Cari Artikel