Breastpump Autumnz Passion Pilihanku | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE KUALA LUMPUR

09 August 2016

// // Leave a Comment

Breastpump Autumnz Passion Pilihanku

Assalamualaikum semua apa khabar?

Lama akak tak update ape2 pasal Shaklee, tapi tak bermakna akak bukan lagi Shaklee Independent Distributor tau. Akak masih lagi SID yang aktif.

Ok entri kali ni nak update pasal salah satu persiapan tuk baby baru insyaAllah lagi 2 bulan nak jumpa die.


pinjam gambar aaisyah jap, comey sungguh hang ni


Macam-macam akak dah listkan ape yang perlu beli dan buat sebelum baby lahir. Kali ni particular sikit sebab dah ade pengalamankan.

Time Mujahid tu rase dah cukup dah persiapan semua tapi banyak je yang lohong.

Jadual tuk semua perkara yang perlu dibuat pun dah highlight dekat kalendar. Ok untuk entri kali ni akak nak share pam susu yang akak beli tuk buat stok ebm nanti insyaAllah.

Sebelum survey jenama lain memang dalam hati nak beli Madela Freestyle sebab famous sangat pam susu ni. review pun sume best2




Blog yang buat review pasal Madela Freestyle ni pun banyakkk... so menambah keyakinan tuk beli. Nak beli yang baru kene kumpul duit lagi padahal mase dah suntuk sebab regenya macam gaji sebulan.

So cube cari yang preloved tapi baru gune kejap2 contoh sebulan atau kurang dari tu so bolehla dapat separuh rege and cube nego lagi.

Cari punye cari ade la kat Mudah orang nak tolak Madela Freestyle murah je rm600!!

Baru gune 2 minggu warranty pun ade lagi best2. Wasap owner die kate still available wahh peluang baik ni.

Sebelum tu akak ade contact member merangkap upline yang juga kaunselor penyusuan. Dah 5 orang anak and macam2 jenis pam susu die gune so mesti die lebih arif jenama ape yang best.

Tapi die busy, call die tak berjawab.

Akak tinggal nak transfer duit je ni tapi tak tau pesal memang rase tak sedap hati. Tak pasti ape yang tak kena. Mungkin cara seller Madela rm600 tu treat kite entahla tapi memang berat hati nak sangat nak transfer duit.

Petang dalam kul 3-4 gitu kawan akak call, lama kami sembang akak btau pasal masalah yang membelenggu diri. Sebab time Mujahid akak tak pam susu so ade isu susu sikit rase menyesal tak prepare stok awal2.

So taknak pisang berbuah dah cukup2 la tu. Akak ingat die nak support akak beli pam Madela Freestyle yang murah tu.

Tapi lain jadinya die suggest beli breastpump Autumnz Passion. Sebab katenya suction lembut and tarik panjang compare tu Madela and ade a few isu lain lagi.

Pendapat die ni pun katenya based on orang yang dah lama jual breast pump. Gitu gini bla3...last2 die suggest akak pergi kedai baby and cube sendiri pam susu mane yang sesuai dengan akak. Sebab katenya maybe pam susu Autumnz Passion tu best ngan die tapi sebaliknya ngan akak.

So akak pun mulala survey pasal breastpump Autumnz Passion ni, banyak gak review positif and tengah dok survey2 tu jumpa satu blog yang kate die pergi test sendiri breastpump sebelum beli dekat PumpOnTheGo.  Lagi satu untuk test breastpump ni free je takde cas ape2 pun. Ha best tak?

Wah bagus jugak camni, akak pun banyak gak jumpa PumpOnTheGo punye video pasal breastpump and bila pergi website die sendiri memang tengah sale.

Pucuk dicita banyak plak ulam yang bertandang. Branch diorang ni banyak jugak, akak pergi ke Bandar Baru Bangi. Ade jugak kat Wangsa Maju, Putrajaya, Cheras, Shah Alam dll.

Last promotion is 7/8/2016 so pagi ahad kami pun tibalah di PumpOnTheGo Bandar Baru Bangi. Kecik je kedai tapi macam2 breast pump ade. And akak pun cubalah 2 jenis breastpump. Autumnz Serene (baru) and Autumnz Passion (member akak suggest).




Masuk bilik menyusu die lahai selesanya tuk menyusu. Autumnz Serene suction die memang lembut tak sakit plus memang senyap takde bunyi langsung. Motor die kecik besar tapak tangan die.

Bateri die rechargeble and removable so boleh buat jadi freestyle
Memang sangat sesuai tuk mak2 bekerja. Ringan nak usung sana sini.






Untuk Autumnz Passion plak die heavy duty dengan 2 motor means lagi lasak nak pam banyak2 kali pun dalam sehari. Senyap jugak tapi takle lawan Autumnz Serene. Suction lembut tapi masuk level 6 tu pada akak dah sakit huhu.

Surprise is sekejap je dah keluar kolostrum haha hepi sangat time tu. Sebab sekrang dah masuk trisemester ke-3 so kolostrum dah start keluar.

Memandangkan akak pun takdela travel a lot, and hati plak dah terpikat pada Autumnz Passion so akak pun pilihla Autumnz Passion harga sebenar is rm450 dapat diskaun jadi rm360 je ha jimat banyak...Dapat lagi free manual pump boleh gune time bengkak susu.

Warranty setahun bermula due date, staff PumpOnTheGo tanye due bile akak btaula 1/10, kotla awal tapi memang die catat 1/10/2016.

Huih dah beli pam susu ni rase cam tak sabar lak nak gune. Moga2 tahan lama and mampu tolong akak buat stok ebm banyak2 aminnn....


Tadaaa...inilah die breastpump Autumnz Passion



Punye susah amik gambar ni sebab Mujahid nak selongkar 



Ni plak free manual pump

Cari Artikel