Shaklee Business Leader National Conference 2017 Tersangatlah Hebat | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE KUALA LUMPUR

10 March 2017

// // Leave a Comment

Shaklee Business Leader National Conference 2017 Tersangatlah Hebat

Bismiillahirahmanirrahim, Alhamdulillah bersyukur sangat-sangat  akak berkesempatan attend event Shaklee yang julung-julung kali diadakan iaitu Shaklee Business Leader National Conference 2017 (BLNC)

Sebenarnya akak no idea ape citela event ni, yang akak tahu nak belajar pasal landmark study dengan Dr. Bruce Daggy. Siapa Dr Bruce Daggy ni? Dia orang besar dalam Shaklee, Dr Bruce Daggy is  Senior Vice President, Research & Development and Chief Science Officer atau dalam bahasa Melayunya ialah Naib Presiden Kanan, Penyelidikan & Pembangunan dan Ketua Pegawai Sains bagi Shaklee.





Ha nampak tak betapa pentingnya die, dan lagi best die siap turun padang untuk ajar pasal Landmark Study Shaklee. Ape die Landmark Study itu entry lain, panjang kisahnya.

Itu je yang akak nampak pasal event ni. Lain tak sure. Dalam group kami masing-masing excited duk piki nak pakai baju apela, nak buat tema la, dah macam nak amik award. Memang Shaklee ade highlight pasal dress code.

Lelaki kene pakai bussiness attire, wanita pakaian formal. Akak plak dalam dilema almaklum badan sekarang da slim cikit, jubah-jubah yang ada semua zaman akak plus size, nak pakai baju kurung glemer-glemer time anak dara tu sume baju zaman tok adam, dah outdated semua huhu...

Last minit sangat-sangat akak wasap member akak Zuryn Haniran, owner Khaylaa Hijab. Partner dengan member jugak Nadia Bayu. Nasib baik opis diorang dekat je. Nak cari jubah-jubah yang diorang nak lelong hihi...



Then dari nak cari jubah and shawl untuk BLNC dah jadi small reunion. Sebab dah lama tak jumpa, ade sorang member opis lain pun join jugak. Sembang and makan je lebih hihi...

Esoknye akak sampai dalam 9.30 am, nak selesa makan bergambar sume patut pukul 9 dah sampai. So kami register and terus makan. Breakfast diorang provide bee hon, apple pie and dim sum. Apple pie die sangat sedapppp....

Setel breakfast, akak terus masuk dewan. Baru start, diorang annouce Special Guest akan tiba. Masuklah orang yang ditunggu-tunggu, memang time ni hati akak berdebar-debar tau, jantung memang berdegup kencang

Masukla orang penting Shaklee yang ditunggu-tunggu Les Wong, Dr Bruce Daggy, Chairman and CEO Shaklee Mr. Roger Barnett. Time ni rase cam nak bersorak hihi...rasa cam sambut pahlawan pun ade.

Roger Barnett dengan Hj Roslan, Master Coordinator Shaklee sejak 25 tahun dahulu

Busy sangat Roger Barnett ni tapi sempat jugak die singgah ke Malaysia untuk tempoh kurang 20 jam dengan private jetnya huhu almaklum billionare...

Panjang lebar ucapan Roger Barnett tapi takde sebersit pun rase ngantuk, boring, nak keluar dewan, kadang-kadang die buat lawak and english die simple and accent die tak kuat so memang senang paham ape yang die cuba sampaikan.





Paling tak sabar bila die tunjuk bakal HQ baru Shaklee. Cantik sesangat, lebih mesra pengguna and dekat dengan nature. Nanti dah siap kita pergi k, InsyaAllah bulan 4 ni Shaklee HQ baru akan bukak.

Setel ucapan Roger Barnett, tiba giliran Helen Lam, President Shaklee Malaysia bagi ucapan. Pun sangat best dan inspired. Banyak yang Helen highlight antaranya cabaran penjualan produk Shaklee sebab ada yang jual dekat Lazada, 11 street dengan harga yang tak masuk akal.

Helen memang nak banteras orang-orang gini. Then die share apa planning akan datang untuk bantu semua SID grow bisnes dan die remind semua untuk Dream Big, Dream High, Start Small, Doing Consistent. Most important is you start.




Helen jugak annouce tempat untuk insentif trip tahun depan. Katanya kita takde dah local trip, kite go to regional, yeayyyy.... And 1st place kita akan pergi ke Bangkok Thailand. Yeayyyy bestnyeee....

Sebab sebelum ni ade local trip and international trip. Local trip tu pergi jalan-jalan dalam tanah air, sekarang pergi regional. So untuk next year kita akan pergi ke Bangkok Thailand....weeee....lompat bintang!

Untuk International trip kita akan naik kapal mewah ke 3 buah negara singgah di 6 buah bandar memang time ni akak menjerit sebab dah tak boleh nak kawal diri hahaha...Tapi jerit dalam frekuensi sopan la haha Kat mana tempatnye, akak share dihujung entry ni k.


Time conference ni memang akak semangat sangat, rase cam badan ni melompat kelangit haha...

Then husband akak call btau Wafa nangis, akak pun keluar dengan hati yang berat huhu...so tak pasti siapa yang bagi talk lepas tu. Break untuk lunch kami dapat lagi doorgift yang super awesome. Bakal Shaklee bisnes kit baru, booklet untuk 2018 trip, ada pendrive montaj trip untuk tahun 2018, ada mini katalog sume best2..

Time lunch yang dinanti-nanti tiba. Macam-macam lauk ada, kambing, ayam, salad dengan sotong dengan sos ape tah plus bijan, senang cerita mostly makanan tu akak tak tau ape huhu...

Dessert paling sedap of course cheese cake, ade banyak lagi kek lain, semua akak amik. And amik banyak nak bagi husband makan kenyang-kenyang. Reward kat die sebab tolong jaga anak hihi....

Masuk sesi petang ada forum tajuk die is 'Do Supplement Works'. Salah seorang ahli panel is Dr Rajbans Singh bersama Dr Bruce Daggy.





Dr Rajbans share camne die dulu gemuk then dia start tukar lifestyle, awal-awal die stop amik gula sampai menggigil dibuatnya. Then die slowly naik tangga kat opis die start dengan 1 tingkat then tambah setingkat then tambah lagi. Sekarang hari-hari die naik tangga 10 tingkat. (teringat akak dulu naik tangga opis hari-hari tapi 7 tingkat jela).

Die pun memang humble orangnya sebab ada die btau lebih kurang gini

'Doctor is not da right person to be asked about nutritions. We spent 6 hours time per day only to learn about drugs and how to cure disease (not focusing on prevention). All of you here are much better than me to talk about suplements.'

*Lepas tu dia minta maaf kalau ada doktor dalam dewan kami tu which dia tau memang ramai.
Sumber : FB Nusaybah Anuwar 

Gitulah orang berilmu, berpengalaman selalu respect orang lain bukan condemn tak tentu pasal.

Akhir sesi petang dengan talk dari Les Wong. Les Wong ni orang lama dalam Shaklee, dah kerja 35 tahun dengan Shaklee. Die tahu setiap bahan yang ada dalam supplement Shaklee.

Orangnya dah umo 63 tahun tapi macam 40'an. Muda sangat orangnya. Bercakap penuh semangat, bertenaga bila dipanggil kepentas siap berlari huhu dah macam si Obama ...






Betapa bangganya die jadi senior dalam family Shaklee, pernah kawan die tanya bile die nak bersara? Die jawab buat apa die nak bersara, die sibuk tolong jutaan manusia yang nak hidup lebih sihat.

Time ni memang rasa proud sangat-sangat dengan apa yang akak buat. Les Wong pada usia 63 tahun masih sihat siap awet muda dan sangat bersemangat dengan karier die membantu jutaan manusia untuk hidup dengan lebih sihat apabila mengamalkan supplement Shaklee disamping gaya hidup sihat.

Rasa melonjak-lonjak semangat ni nak bantu orang. Nak celikkan orang, nak orang jelas yang pemilihan jenama yang betul akan ubah hidup mereka.

Penutup BLNC kami dapat lagi free gift yang sangat best iaitu key chain comel and mug Shaklee. Nyesal akak balik awal, lupe ade minum petang. Ni sebab husband nak balik awal akak pun folo je.


Sebahagian dari doorgift BLNC 2017

Penutup entry ni akak share video regional and international trip Shaklee tahun 2018. Cycle baru akan bermula April 2017 berakhir Mac 2018. So kalau ada member baru yang nak join Shaklee still sangat sempat untuk fight conference tiket ni. Ingat trip 5 star ni semua free A to Z.

Serius nak buat bisnes Shaklee, nak cari side income yang boleh jadi income utama, pening nak pilih group atau cari mentor bisnes. Jangan risau jom register dengan akak under group superstar. Detail kelebihan register dengan kami dekat entry akak yang sebelumnya, 11 Kelebihan Beli Shaklee Dan Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya Dari Group Superstar Shaklee

Jom berangan sekarang, mimpi hari-hari, usahakan setiap hari tuk jadikan mimpi tu realiti. Akak aim nak bawak mak, husband, Mujahid and Wafa. Anak bisnes akak nak bawak semuanya....Ok nak register atau beli Shaklee boleh roger akak melalui macam-macam channel ni k. Enjoy the video...



Video untuk Trip Regional Shaklee 2018




Video untuk Trip International Shaklee 2018


Cari Artikel