Garlic Shaklee Supplement Bawang Putih Terbaik | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE KUALA LUMPUR

19 July 2017

// // Leave a Comment

Garlic Shaklee Supplement Bawang Putih Terbaik

Pernah tak kita terfikir kenapa banyak syarikat suplemen keluarkan suplemen Garlic. Bukan Shaklee je ada Garlic..USANA, Bio-life, Herbalife, Shaklee sendiri memang ada keuarkan suplemen Garlic.
Padahal bawang putih rasanya wajib ada disetiap dapur rumah kita


Hari-hari kita makan bawang putih kot, masak apa pun kebanyakan akan guna bawang putih and bawang merah. Ape hebatnya bawang putih?

Kalau kita boleh kunyah bawang putih mentah 10-20 ulas setiap hari. Dan bawang putih tu mestilah ditanam secara organik tanpa racun serangga atau racun perosak.


So bolehla kita abaikan je kewujudan suplemen Bawang putih ni dari mana-mana jenama sekalipun.
Dalam bawang putih, ade 1 bahan aktif yang sensitif pada suhu tinggi, so keje-keje memasak, tumis lama-lama akan mematikan bahan aktif yang sangat banyak manfaat pada manusia ni.


Special pasal bawang putih ni is die anti-bakteria, anti kulat dan anti virus.
Sakit-sakit berkaitan bakteria, virus and kulat seperti H1N1, denggi, kayap, panau, kurap dan yang seangkatan dengannya boleh ikhtiar dengan bawang putih ni.


Bile mikrob-mikrob jahat ni kene dengan bahan aktif bwang putih die akan rasa pedih-pedih gitu dan insyaAllah tamat riwayat diorang ni.


Special lain pasal bawang putih ni jugak is die ada 'thinning effect'
Thinning effect ni bagus untuk mencairkan darah.


Darah kita tak boleh pekat, cair sangat pun tak boleh, darah perlu optimum.
Masalah bila darah pekat ni, die jadi berat so jantung jadi susah nak pam, bila susah nak pam jantung terpaksa tingkatkan tekanan. So ini salah satu punca sakit darah tinggi.


Dengan 'thinning effect' ni jugak, bawang putih mampu kurangkan atau nipiskan kolestrol. Kolestrol makin nipis, darah pun tak pekat so kuranglah risiko kene darah beku. Maka mak-mak yang dalam pantang tu sangat bagus amik bawang putih ni...


Dengan darah kita yang optimum, kolestrol pun takde maka bawang putih ni sangatlah bagus untuk jantung kita. Jantung boleh buat keje tanpa pressure.


Keistimewaan bawang putih ni jugak die bantu agar kita mudah lawas. Kalau ade angin-angin tak keluar, rasa senak, tak sedap dah makan macam-macam tak jalan, apa kata telan garlic, insyaAllah setel masalah senak sebab angin tu.


Untuk orang-orang yang selalu sakit, demam, selsema atau yang senang dapat jangkitan ni sangat digalakkan amik garlic disebabkan ciri-ciri anti-mikrob yang ada padanya.


Dan untuk kaum hawa yang ada masalah keputihan sangat bagus amik gabungan garlic and alfafa. Punca keputihan is yis atau candida albican. Alfafa bantu turunkan gula so yis-yis ni berlapar tak makan so makin kuranglah deme, tapi tak mati lagi diorang ni. Nak pancung kasi mati perlu amik garlic.


Keistimewaan Garlic Shaklee is dia ade spearmint tuk kurangkan bau bwang putih yang menyengat tu. Selain wangi, spearmint jugak sangat bagus tuk sistem pencernaan.


Bahan aktif yang special, sensitif suhu tu nama die Allicin. Allicin ni dari kumpulan sulfur.
Selain Allicin, ada jugak bahan aktif Vinylthidins dan ajoene. Allicin dan Vinylthidins ni lah yang sangat berbisa untuk virus, kulat dan bakteria.


Garlic Shaklee ditanam secara organik diCalifornia pada musim panas. Proses menghasilkan Garlic Shaklee dibuat pada suhu bilik untuk pelihara bahan aktif dalam bawang putih ni.


1 tablet Garlic Shaklee bersamaan 2 ulas bawang putih saiz besar ye...
Ha nampak tak kenapa syarikat pengeluar makanan tambahan masing-masing produce garlic sendiri?


Tapi pilihan saya tetap Shaklee and rasa excited sangat nak telan Garlic lepas hadam manfaat garlic ni.


#BuildByMe

#SuperStarzFamily

Cari Artikel