20 October 2013

// // 1 comment

Kolagen Shaklee Yang Luar Biasa

Assalamualaikum :)) Apa kaba? Entri kali ni saya nak share tentang suplemen wajib bagi semua artis-artis diMalaysia dan mungkin seluruh dunia iaitu kolagen. Shaklee juga mengeluarkan produk kolagen tersendiri iaitu Shaklee Collagen Powder.



Sebelum tu saya nak buat pengumuman penting, bermula semalam 10 Disember - 31 Disember 2014, ada promotion super best dari Shaklee iaitu Shaklee Collagen Powder beli 3 free 1!!



Untuk pengetahuan semua, promosi super murah ni julung-julung kali dibuat oleh Shaklee, sebelum ni cuma beli 6 free 1, jika anda memang tercari-cari suplemen kolagen terbaik, so tak perlu tunggu lagi, selepas habis bace entri ni cepat-cepat cal/wasap saya k, 014-9209040 



Kolagen sekarang da jadik 1 of skin care routine, dulu tak camni.. Sekarang people want to stay younger at their old age. Don want to look at 40 years old, always want to look  like 25 years old.


Dan kalo piki-piki balik sape nak tue kan, kepada orang rumah-orang rumah, husband masing-masing mesti suke  kalo kite mude je..takdek kedut2, kulit tegang, rambut lebat, muke licin tanpa jeragat yang menyakitkan hati. So ape yang wanita-wanita diluar sane hunting for??? the answer is??? yes collagen, pandainya...


Kolagen ialah protein yang paling banyak pada mamalia, bagi manusia sekitar 30 % daripada protein adalah kolagen. Kolagen boleh dikatakan sebagai 'gam yang melekatkan badan'. Semakin berusia penghasilan kolagen oleh badan makin berkurang.






Kolagen banyak ditemui ditisu-tisu yang berserabut seperti kulit, ligamen, tendon. Terdapat  juga ditulang, salur darah, kornea mata dan usus.

Kolagen sangat penting bagi menguatkan saluran  darah dan menjadikan kulit kuat dan anjal. Pengurangan kolagen menyebabkan kedutan dan  isu-isu kulit lain. Maka,  pada masa kini kolagen menjadi salah satu makanan tambahan yang terkenal dikalangan orang dewasa dan yang sudah berusia.






Fungsi-fungsi kolagen

Terdapat 25 jenis kolagen  dalam badan manusia. Kolagen fiber memberikan kekuatan dan bentuk kepada pelbagai bahagian badan. Ianya juga bahan utama tisu penghubung manusia dan mamalia lain.


Kolagen sangat penting bagi mengekalkan kulit remaja dan mengurangkan kedutan. Tisu penghubung didalam kulit amat memerlukan kolagen untuk tetap anjal,boleh mengembang dan menguncup tanpa merosakkan tisu.


 Apabila kita semakin tua, pengeluaran kolagen semakin perlahan dan  struktur sel mula tidak kuat. Hasilnya kulit kurang anjal, rapuh dan kedutan mula terbentuk. Rambut luntur warnanya, sendi-sendi tidak fleksibel dan kualiti tulang merosot.





Berjuta-juta manusia diseluruh dunia  mencari-cari cara untuk merangsang pengeluaran kolagen apabila kedutan mula menjengah mereka. Shaklee memahami keperluan wanita yang inginkan kulit yang anjal, muda dan berseri walaupun diusia 40 ++.


Maka  terhasillah Shaklee Collagen Powder yang mampu merealisasikan impian memiliki kulit muda yang cantik menawan. Kolagen Shaklee dihasilkan dari 7 bahan utama yang setiap satu mempunyai kelebihan tersendiri.






klik untuk imej yang lebih besar dan jelas


Perbezaan Shaklee


Shaklee Collagen Powder adalah suplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4000 mg Kolagen RSS  (sisik ikan merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan  bermutu tinggi diekstrak dari sisik Ikan Merah.


Shaklee Collagen Powder mempunyai berat molekul yang sangat rendah sekitar 1000 Dalton sahaja (berat molekul kolagen disukat dalam Dalton). Kelebihan ini membantu penyerapan optimum oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan



Berat molekul kolagen hanya 1000 Dalton maka lebih senang diserap oleh tubuh 


Rajah pembentukan kolagen oleh tubuh, kolagen Shaklee membantu sintesis kolagen 


Manfaat Kolagen Shaklee

  1. Menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan  semula
  2. Kuku menjadi lebih kuat, bintik putih pada hujung kuku akan hilang dan kuku akan kekalkan warna yang sihat.
  3. Membantu  mengurangkan kulit kering dan parut
  4. Kulit lebih anjal dan jika terdapat luka, luka akan senang sembuh
  5. Membantu menguatkan tulang dan kurangkan risiko tulang rapuh
  6. Membantu kurangkan kesakitan  akibat geseran disendi-sendi
  7. Mengekalkan keanjalan otot mata
  8. Memperlahankan kehadiran kedut-kedut
klik imej untuk lebih  besar dan jelas

Saya sertakan testimoni-testimoni pengguna Shaklee Collagen Powder yang sudah merasai kesannya dan amat berpuas hati dengan produk ini :))














Kelebihan Shaklee Collagen Powder

  1. Diperbuat daripada 100 % bahan tulen, semulajadi dan selamat 
  2. Tanpa pengawet, pemanis, pewarna tiruan
  3. Mudah dibawa kemana-mana, senang larut dalam air
  4. Cara menggunakannya : Boleh dicampur dengan jus kegemaran, ESP atau meal shake
  5. Kesan boleh dirasai  hanya selepas seminggu penggunaannya !!


Jika anda yakin dengan produk ini dan ingin merasai kulit yang halus,lembut, licin, liang pori mengecil,warna kulit sekata bebas parut, anjal dan tegang dibahangian-bahagian tertentu, boleh hubungi saya untuk konsultasi lanjut :)



Jom order sekarang, boleh jimat berpuluh-puluh ringgit. Di Jepun, kolagen yang diperbuat dari sisik ikan merah hanya dibeli oleh golongan atasan atau mereka yang berada sahaja. Kerana memang maklum kolagen dari sisik ikan merah antara yang terbaik didunia dan sangat mahal!!



Tapi sekarang harganya jatuh menjunam macam payung terjun. Harga asal RM298, dengan promosi ni maka skotak jadi RM223.50 sahaja! Kalau anda jadi ahli Shaklee lagi murah, bestnye...
pembelian 3 kotak Shaklee Collagen Powder dah melayakkan anda menjadi ahli Shaklee secara percuma, jimat yuran keahlian rm65!!





Rugi besar jika anda masih  teragak-agak untuk call/sms/wasap/telegram saya di 014-9209040, jika senang berhubung dengan emel boleh emel ke dasyifa14@yahoo.com. Boleh juga pm di facebook saya Norulhuda Seman atau follow instagram dasyifaa



Saya sedia membantu :))





1 comment:

  1. Bila nak promo Collagen ni, tak sabo plak rase nak cantik glowing-glowing raye ni :)

    https://ciklihealthhappiness.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi komen <3

Cari Artikel