Set Kurus Disyorkan Oleh Shaklee | PENGEDAR VIVIX SHAKLEE, PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR

09 January 2015

// // Leave a Comment

Set Kurus Disyorkan Oleh Shaklee

Sepanjang perjalanan saye menjadi agen Shaklee, dah beratus-ratus orang yang saya cube bantu untuk capai tujuan mereka. Ramai yang ambil Set Kurus Shaklee, Set Kesuburan Shaklee, Set Naikkan Berat Badan, Set Kulit Cantik Shaklee, Set Jerawat Shaklee dan macam-macam lagi.



Lagi ramai orang yang saya cuba bantu lagi dalam pengetahuan dan luas pengalaman saya. Macam-macam kes yang saya jumpe. Kebanyakan customer saya datang dari mereka yang mencuba Set Kurus Shaklee.



So far saya cube fullfill semua yang customer saya nak, if ade rare case saya akan study balik, tanye nutritionist Shaklee. Google journal yang diiktiraf sebagai sumber yang soheh, then baru saya beritahu customer.





Okla saya nak masuk ke tajuk utama, cerita-cerita pasal pengalaman memang takkan habis. Saya yakin rata-rata agen Shaklee akan join support group untuk discuss tentang produk knowledge, masalah dan feedback customer, ilmu-ilmu teknikal tentang pemasaran, tazkirah dan macam-macam lagi.



Baru-baru ini dalam group kami, leader saya ade mengutarakan tentang Set Kurus Shaklee yang disyorkan oleh Shaklee, takdela beza dengan apa yang kami advice customer, cume saya rasa sangat penting untuk saya kongsikan disini.



Kombinasi Set Kurus Shaklee Yang Disyorkan Oleh Shaklee atau Cinch Shape Up Programme By Shaklee terdiri daripada

  • Cinch Shake
  • Cinch Tea
  • Herb Lax
  • Lecithin


Konsep yang dipegang ialah Meal Replacement, Fat Burner dan Detox.



Detox, kenapa detoks penting untuk turunkan berat badan?

Kerana toksin dalam badan tersimpan didalam sel lemak. Kita boleh pilih samada nak menggunakan Herb Lax atau Alfafa







Herb Lax sangat berkesan merangsang pergerakan usus. Untuk orang sembelit teruk atau jarang-jarang membuang memang sesuai ambil Herb Lax.Ini untuk memastikan sistem perkumuhan lancar dan toksin tidak diserap masuk kedalam badan semula



Alfafa pula lebih kepada general detox. Kerana fungsi Alfafa bersihkan hati, darah dan usus. Alfafa merupakan makanan yang beralkali yang mampu mengembalikan kenormalan badan yang berasid.



Alfafa juga berperanan menghilangkan toksin dari badan dan mampu mencantikkan kulit dan otot. Disamping itu Alfafa bagus untuk membaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, perut berasid, ulser, gastrik, hepatitis dan sembelit.







Apa Yang Berlaku Bila Badan Mula Membakar Lemak?

Bila badan kita mula bakar lemak, peratusan lemak menurun. Jumlah toksin dalam badan meningkat. Toksin ini akan berkumpul dan memberi isyarat pada badan untuk menyimpan lemak. Jadi kita pun akan rasa lapar yang amat dan mula tak tahan nak makan banyak-banyak sebab badan kita beri isyarat lemak tak cukup (jahat tak toksin ni)



Nampak tak betapa pentingnya detoks jika kita nak turunkan berat badan. Tanpa proses detoks setakat guna fat burner je kemungkinan lemak-lemak yang hilang tu nak datang balik pun sangat tinggi.



Ok sekarang kita masuk cerita tentang Fat Burner atau Pembakar Lemak. Pembakar Lemak bantu melarutkan lemak dalam badan. Kerana air tidak dapat larutkan lemak, maka kita perlukan lemak sendiri untuk larutkan lemak Ada beberapa pilihan iaitu

  • Lecithin
  • Omega Guard
  • GLA Complex    

Semua ini ada kelebihan masing-masing. Tetapi ramai customer yang suke Omega Guard, tapi tak kurang juga yang menggunakan Lecithin dan Omega Guard.



Lecithin bertindak memecahkan lemak dan kolestrol, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisme lemak, kolestrol, trigliserid didalam badan.






Omega Guard pula bertindak lebih kepada lemak didalam darah, merendahkan kolestrol, mengawal obesiti, mencegah arteriosklerosis, myocardial infarction dan sakit jantung. Sebab itu kebiasaan orang yang  mempunyai kolestrol tinggi akan mengambil Omega Guard.








Sebenarnya untuk kurus kite perlukan semua nutrient dari semua jenis makanan karbohidrat, protein, lemak, serat, vitamin dan mineral.



Karbohidrat sangat penting tetapi yang selalu menjadi isu ialah


Bagi kita yang tinggal diMalaysia, yang dikatakan syurga makanan. Sukar untuk kita memilih makanan yang membantu kita menurunkan berat badan, jika ada sangatlah limited. Kerana kebanyakan makanan kita tinggi lemak, kolestrol, gula dan nilai glisemiks indeks pun tinggi.



Maka disinilah peranan yang dimainkan oleh Cinch Shake kerana Cinch Shake merupakan Meal Replacement atau Makanan Gantian.



Kenapa ia layak menjadi Meal Replacement?

Kerana ia mengandungi karbohidrat, protein (+ leusin), lemak, serat, vitamin dan mineral. Nilai kalori 1 hidangan Cinch Shake yang dibancuh dengan air kosong hanyalah 180kcal. Nilai glisemik indeksnya pula ialah 22! (nilai glisemiks indeks roti wholemeal gardenia plastik hijau ialah 55)



Diet yang hanya menghadkan pengambilan protein sahaja akan membuatkan kite terlalu penat, manakala extreme diet menyebabkan kita hilang banyak mikronutrien asas.



Maka Cinch Shake merupakan formula yang bagus sebagai makanan gantian, Tambahan pula ia mengandungi Leucin.



Berdasarkan kajian terbaru leucin bantu membina otot, bila berlaku sistesis otot, metabolisme otot meningkat maka keupayaan untuk membakar lemak juga meningkat.



Apa Pula Peranan Cinch Tea ?

Cinch Tea membantu meningkatkan tenaga dan ketahanan badan. Ia juga adalah alternatif terbaik bagi menggantikan minuman kopi, soda atau manisan. Cinch Tea juga mampu meningkatkan kadar metabolisme badan.






Kadar metabolisme yang tinggi membantu menurunkan berat badan dengan lebih efektif.  



Beribu testimoni orang yang dah kurus selepas mengambil Set Kurus Shaklee, mungkin anda akan jadi salah seorang dari ribuan orang tersebut.


Hubungi saye untuk konsultasi lanjut mengenai Set Kurus Shaklee, semua pelanggan yang membeli dengan saya, saya akan bekalkan dengan jadual makan yang disusun oleh Nutritionist Shaklee, barulah anda akan dapat hasil yang diidamkan.



Saya suke dan gembira membantu anda untuk kurus secara sihat bukan dengan memudaratkan kesihatan. Boleh call/ wasap/sms/telegram ke 014-9209040 atau jika lebih senang berhubung dengan emel, boleh emel ke dasyifa14yahoo.com.


Atau boleh juga pm saya di Facebook Norulhuda Seman. Same-same kita pakai baju saiz S k ;)



Cari Artikel